Povestea Cristinei

Cristina, fetița albastră

În vara lui 2011, prietena noastră, fotografa Gina Buliga, ne-a trimis niște poze cu o fetiță bolnavă de inima, care tocmai împlinise 16 ani. Tristețea și deznădejdea din privirea acesteia, ne-a făcut să ne suim în mașină împreună cu Dr. Cirstoveanu, cu un ecograf și să mergem la Butnaresti, lângă Român, să vedem despre ce e vorba și dacă se mai poate face ceva.

Am găsit-o pe Cristina, "fetița albastră", stând ghemuită în pat și privind pe geam la frații ei care se jucau prin curte. Stătea și aștepta parcă un sfârșit inevitabil. Un miracol că încă mai trăia pentru că boală cardiacă cu care se născuse determina decesul destul de repede, în lipsa tratamentului chirurgical. Un miracol însă care avea în spate ani lungi de suferință. Prea mulți pentru o adolescenta cu trupul unui copil extrem de slab, de 25 de kilograme, care de ani buni nu mai putea să meargă. 16 ani de chin, presărate cu internări prin spitalele din Moldova, unde medicii n-au știut decât să ridice din umeri, spunând că nu se poate face nimic.

Ceea ce s-a văzut la ecografia făcută Cristinei în timpul primei noastre vizite ne-a dat speranțe. Au urmat drumuri la București, internări, investigații și tratamente, până când dr. Alin Nicolescu, cardiolog pediaru, a ajuns la concluzia că da, încă se mai poate face ceva. A urmat o operație în Germania unde Cristina a ajuns însoțită de Violetă, voluntara Asociației Inima Copiilor. Și au urmat ani de recuperare fizică, o nouă operație și, în final... o nouă viață pentru Cristina.

Ce diferența extraordinară este între Cristina de acum 8 ani și cea de acum! Este diferența dintre tristețea unui copil care își așteaptă sfarsituil și bucuria unei tinere mămici care are toată viață înainte!

Ne bucurăm că am reușit să aducem zâmbetul pe fața Cristinei, dar am fi dorit să nu trebuiască să o salvăm noi ci sistemul medical românesc, așa cum ar fi fost normal. Acest sistem incapabil i-a furat Cristinei copilăria și i-a dat în schimb ani de suferință.

Noi incercăm să facem ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. Ajută-ne și tu!

Da-i LOVE în viața reală unui copil bolnav de inimă!
Trimite LOVE prin SMS la 8844 și donează 2 euro lunar pentru copiii bolnavi de inima!Îți mulțumim din inimă!

Și poți citi, pe larg povestea Cristinei, pe hotnews.ro.