MISIUNI MEDICALE

Asociația Inima Copiilor și-a început activitatea pentru a ajuta copiii bolnavi de inimă și a oferi speranță părinților care nu mai întrezăreau nicio soluție.

Am construit singura secție de cardiochirurgie din țară dedicată exclusiv copiilor, în spitalul de copii Marie Curie din București.

Primul copil a fost operat aici în 2013, în cadrul unei misiuni medicale umanitare - prima dintr-o lungă serie de misiuni care continuă și astăzi.

Lunar, pentru 7-14 zile, aducem în București medici cu experiență care operează copii bolnavi de inimă și formează personalul medical românesc. E un proiect în colaborare cu Clinica San Donato din Milano, Asociația Bambini Cardiopatici nel Mondo și cu Ministerul Sănătății.

Daca pentru primele misiuni a fost nevoie de 15 specialiști străini, acum paricipă la misiuni doar 4 specialiști din străinătate pentru că echipa românească a făcut progrese enorme.

14 - 20 de copii sunt operați la fiecare misiune - numărul depinde de dificultatea operațiilor și de perioada pe care pacienții operați trebuie să o petreacă în terapie intensivă.

170 de copii au fost salvați în 2017 și 2018. În 2019, sperăm sa fie aproape 200, iar anul viitor chiar mai mulți.

Și aici intervii tu, pentru că avem nevoie de mult ajutor pentru a continua aceste misiuni.
Trimite un SMS cu textul ”LOVE” la 8844 și vei deveni susținătorul copiilor bolnavi de inimă cu o donație lunară de 2 euro.

Îți mulțumim din inimă!